03 January 2011

Semangat Baru Di Tahun Baru =)

HAMPIR KE SITU
Mendua

Aku sedar bukan mudah
Untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu
Ku punya harapan besar
Kini aku tak pasti
Dapatkah aku memiliki

Sudah jauh kita tempuh
Kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmah
Yang akan menunggu
Di penghujung jalan
Biar nanti kecewa
Setidak-tidaknya cuba

Jika...
Halangan menduga
Perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Kerana ku ada di sisi
Setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ

Adakala ku terasa
Ketabahan tak setegar
Tetapi apakah gunanya 
Berhenti separuh jalan
Percayalah padaku
Aku yakin kita mampu!

Jika...
Halangan menduga
Perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Kerana ku ada di sisi
Setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ

Biar orang katakan
rapuhnya harapan
Bukan mereka tentukan lagi
Kau ada aku
Dan aku punya kamu
Apa jua akhirnya
Tetap bersama

Jika...
Halangan menduga
Perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Kerana ku ada di sisi
Setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ...




Nota: Ditujukan khas buat mereka yang memahami perasaan diri ini di saat 'jatuh', terutamanya mereka yang mengalami dan merasainya sendiri. Semoga kita diberikan kekuatan yang berterusan. Ameen..


Nota 1: Berjanji pada diri untuk terus melangkah! Moga 2011 menghadirkan kejayaan =)

8 comments:

Izzati Hashim said...

suka lagu ni jugak. dengar lah puas2 yer :D

special utk akak, ikhlas sy tuturkan mcm lagu ni :

Jika,
Halangan menduga
Perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Kerana ku ada di sisi
Setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ

nak je bold kan part,
kerana ku ada di sisi,
& genggamlah tgnku :D

p/s : sy syg akak. sgt. terus kuat ey? kalau bukan demi akak, tp demi sy hehehe =P

WNhAWS said...

akak tau awak suka..ade post lagu ni kt blog kn?

terima kasih mc't! awak tau kan lagu ni akak tujukan istimewa utk awak~ hehe..

KERANA KU ADA DI SISI
GENGGAMLAH TANGANKU
MOGA KUAT BERSAMA~

p/s : syg sgt adik akak ni jgk! insyaAllah, kn terus kuat demi diri sendiri, demi awak, demi keluarga, demi agama, demi sahabat yg trus menyokong dan demi orang tercinta~ teeeet..haha :P

::wan fadhilah:: said...

good luck angah! jangan berputus asa. sama2 kita cuba untk jadi yang terbaik. segala yg berlaku tu ada hikmah nya.. insya ALLAH..

Izzati Hashim said...

hehehe. a'a memg ada pun, siap tag akak ag :D

thanks (= setiap patah lirik tu sy cuba hadam ho3

*raised eyebrow*
org tercinta? hehehe...

WNhAWS said...

[wan] thanks! xkan berputus asa! insyaAllah, cuba tuk menjadi yg trbaik walaupun sukar~ yg penting sentiasa muhasabah diri spy tidak mudah trleka n trlena.. u too wan, all da best! moge dpt yg trbaik~ ameen :)

WNhAWS said...

[mc't] eh2, ade tag akk? xde pn~ ke akk tlepas pandang?

akk pn akn hadam~ hohoho (^_~)v

ahaha..ade la~ :P

Anonymous said...

best lagu ni..
dalam maksud..~

WNhAWS said...

[Anonymous] yep :)